Reisten
Nejprodávanější
Víno syté, malinově červené barvy se zářivými odlesky. Elegantní, harmonické aroma zralých jahod a malin. Svěží, ovocně šťavnatá chuť s tóny višňového kompotu a třešní výborně...
Kód: 14
Víno jiskrně zlatavé, zelenkavé barvy se zářivými odlesky.
Příjemné, plné aroma s tóny citrusů a jemné chlebovinky.
Sametová, harmonická chuť bílé broskve a sušené
meruňky, s...
Kód: 13
Víno zlatavé barvy se zářivými odlesky. Extraktivní,
medové aroma s jemným dotekem akátu, lipových květů
a mandlí. Chuť je plná, kořenitá s tóny sušených meruněk,
zralých...
Kód: 10
Extraktivní víno zářivé, slámově žluté barvy se zlatavými
odlesky. Intenzivní, lehce kořenité aroma s nádechem
pomerančové kůry a meduňky. Šťavnatá chuť tropického
ovoce a...
Kód: 11
Zářivá, zlatožlutá barva s jantarovými odlesky. Intenzivní, ovocné aroma máslové hrušky a sušených fíků s jemným dotekem badyánu se snoubí s plnou, bohatě ovocnou, komplexní...
Kód: 9
Osobité víno sytější, cihlové barvy s purpurovými odlesky.
Elegantní, harmonické aroma lesních jahod a sušeného
peckového ovoce je doplněno sladkým kořením. V plné,
komplexní...
Kód: 12
Pálava se odlišuje od ostatních poloh na Moravě vyšším obsahem volného vápna v půdě. Poměrně nízký pokryv skalního podloží nutí révu rozložit kořenový systém po skále, kde je při srážkách omýván silně mineralizovanou vodou stékající z holých skal. Tyto podmínky zajišťují nezaměnitelný charakter vín typický svojí výraznou mineralitou. Na zhruba 30 hektarech vinařství Reisten se nachází osm bílých a dvě modré odrůdy. Typickým představitelem mezi bílými odrůdami jsou Ryzlink vlašský, Rulandské bílé a Rulandské šedé, výborné kvality dosahují obě modré odrůdy — Merlot a Rulandské modré. Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, a to co nejšetrnějším způsobem. Keře nejsou přetěžovány a maximální pozornost je věnována správné a dostatečné péči po celý rok. Při výrobě vín jsou využívány moderní metody i tradiční postupy s cílem dosáhnout co nejlepší kvality výsledného produktu. Základem je dlouhá macerace na slupkách, šetrné lisování, odkalení a zrání na jemných kalech. Pro vinifikaci jsou využívány jak nerezové nádoby, tak dubové sudy.